פסיכותרפיה בין אישית (IPT) היא גישה טיפולית המתמקדת בחיזוק התפקוד הבין אישי, גיוס תמיכה חברתית והגברת הביטוי הרגשי.
שיטת הIPT התפתחה לאורך שנות ה-80 וה-90 כשיטת טיפול נפשי נתמכת מחקר ונכון להיום- קיימת הסכמה בעולם, כי IPT הוא אחד הטיפולים הפסיכולוגיים המוצלחים ביותר בדיכאון.
מחקרים רבים מאוד הראו שדיכאון עלול להתפרץ על רקע אירועים קשים בחייו האישיים ובסביבתו האדם כאירועים טראומטיים אותם חווה במלחמות, הרג ואובדן חיים. כשהדיכאון מתעורר, הסימפטומים של ההפרעה מקשים על התפקוד הבין-אישי וכתוצאה מכך מתרחשים בחיי המטופל ובסביבתו אירועי שרשרת שליליים נוספים.
הרעיון של טיפול בין-אישי הוא כי ניתן לטפל בדיכאון, כמו גם בקשיים נפשיים אחרים, באמצעות שיפור דפוסי התקשורת וההתייחסות כלפי אחרים.
בדומה לדכאון – גם במקרים של פגיעה פוסט-טראומטית, כתוצאה מפגיעה בתחושת הביטחון, ולעיתים גם ביכולת לתת אמון באחר, מתרחשת פגיעה בתחושת החיבור לסביבה, לחברים ולמשפחה שמובילה לתחושת ניכור, בדידות, ואף עלולה להחמיר את תסמיני הפגיעה ואת החוסן האישי ומקשה על התמודדות יעילה.
IPT עוזר לאנשים לבנות מחדש קשרים בין-אישיים מנותקים, מטפח יכולת הסתגלות רגשית ומעצים אנשים במסעם לעבר ריפוי וחוסן.
הזירה הטיפולית הקבוצתית שמציעה חוות רוקה , מאפשרת למטפלים המוסמכים עבודה תהליכית מעמיקה עם משתתפי הקבוצה על פיתרונות לסוגיות בין-אישיות רלוונטיות איתן המתמודדים נחשפים במציאות חייהם כמתמודדים.
פעילות הIPT בחוות רוקה מתקיימת ע"י מטפלים קליניים תחת פרוטוקול בהנחיית דר. אלכסנדרה קליין רפאלי – פסיכולוגית קלינית מומחית – חברה מייסדת בסניף הישראלי של הארגון הבינלאומי לטיפול ביו-אישי (ISIPT).
מידע נוסף על IPT – https://www.iptisrael.com/
———————————————————–
המטרה שלנו בחוות רוקה .
להיות בית למתמודדי PTSD , לשקם לשפר מנגנונים שנפגעו תוך רכישת יכולות ויסות, חשיבה ואיזון חדשות.
להתעמק- עוד על טיפולי שיקום הכלולים במסגרת הטיפולים בחווה :